Om mig

Mitt foto
Skelleftehamn, Västerbotten, Sweden
Mina fackliga uppdrag idag. Idag är jag sektionsordförande för Kommunal i Skellefteå. Sitter även med i avdelningsstyrelsen för Kommunal Västerbotten och som ledamot i Kommunal förbundsstyrelse.

måndag 8 september 2014

Fler otrygga anställningar efter den 14 september!

Regeringen föreslår nu inför valet att företagen ska få möjlighet att provanställa i 12 månader iställer för idag i 6 månader.
Förslaget innebär ytterligare försämringar i LAS för den anställde och att det blir mera gynnsamt att vara arbetsgivare. Fler möjligheter till längre och otrygga anställningar är inte något som unga behöver.
Vad gäller vi en provanställning? inga uppsägningstider du kan få sluta när som helst under provanställningen utan att arbetsgivaren en behöver motivera varför. Hur kommer då arbetsmiljön och arbetsvillkoren att påverkas. Kommer den som anställs att våga ställa krav på arbetsgivaren när anstälningen kan avslutas dagen efter.

Redan idag med dagens regelverk hör vi medlemmar säga att de inte vill att vi ska ta upp problem med arbetsgivaren då de bara har en "visstidsanställning". Rädslan att inte få fortsätta arbeta är många gånger större är att de vill att vi ska problem de har på arbetet.

Vi behöver inte fler möjligheter till otrygga anställningar, snare tvärtom LAS behöver förstärkas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar