Om mig

Mitt foto
Skelleftehamn, Västerbotten, Sweden
Mina fackliga uppdrag idag. Idag är jag sektionsordförande för Kommunal i Skellefteå. Sitter även med i avdelningsstyrelsen för Kommunal Västerbotten och som ledamot i Kommunal förbundsstyrelse.

söndag 14 september 2014

Kommunal har inför årets val ställt sex krav inför framtiden. Hur ser det ut lokalt när det gäller dom kraven?



1. öka bemanningen i barn- och äldreomsorgen genomökade och stabila resurser till kommuner och landsting

Svar: Här finns mer att göra men det krävs att både Kommuner och landsting får mera resurser. Att enbart höja lokala skatter löser inte problemet. Riktade statsbidrag och nationella regler om bemanning krävs.

2. rätt till heltid


Svar: Rätt till heltid har idag Kommunals medlemsgrupper inom äldre och handikappomsorgen. Genomfört för alla utom personliga assistenter där det ännu inte är genomfört. För alla andra yrkesgrupper inom kommunen finns önskad sysselsättningsgrad.  


3. rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid


Svar: Skellefteå Kommun har idag tre förskolor som har öppet dygnet runt. Det sensate beslutat att utöka med att ha öppet även storhelgerna förutom jul och nyår gör att många av Kommunal och andra Lo medlemmar som arbetar obekväma arbetstider får det lättare med barnomsorg. 


4. fler unga med fasta jobb i välfärden
Svar: Skellefteå Kommun har haft väldigt många visstidsanställda. I januari tog Barn och grundskolenämnden beslut om att ca 30 personer på förskolorna skulle anställas för att minska antalet visstidsanställda, hittills har få anställts. Socialdemokraterna och vänsterpartiet vill ta tag i problemet med visstidsanställda. Redan i höst ska 50 personer inom äldreomsorg och stöd och service få tillsvidareanställning. 
Yrkesintroduktionsanställning som efter efter år övergår till en tillsvidare anställning för de som har utbildning men lite yrkeserfarenhet. Gäller inom äldreomsorg och stöd och service. Första annonsering förbereds just nu.


5. sänk avgifterna och höj taket i a-kassan
Svar. Ingen lokal fråga.


6. inför en tredelad föräldraförsäkring
Svar Ingen lokal fråga



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar