Om mig

Mitt foto
Skelleftehamn, Västerbotten, Sweden
Mina fackliga uppdrag idag. Idag är jag sektionsordförande för Kommunal i Skellefteå. Sitter även med i avdelningsstyrelsen för Kommunal Västerbotten och som ledamot i Kommunal förbundsstyrelse.

torsdag 4 september 2014

Full rulle

Första dagen efter ånga dagars härlig sensommar semester, Varit ledig i sex dagar och nyttjat tiden till att ladda batterierna inför en höst som vanligt kommer att bli hektisk.

Slutspurten i valrörelsen pågår, den 14 september behöver Sverige en ny statsminister, en svetsare från metall skulle passa utmärkt. Men det handlar inte bara om val även vardagen i det fackliga uppdraget fortsätter. Idag har det varit överläggning om varning, förberedelse inför förhandling om nya organisationer.

Träffat medlem som enligt försäkringskassan är arbetsför trots att hon ska opereras om några veckor. Läkarintyget säger ingen arbetsförmåga men som många gånger sista åtta åren säger regelverket emot  läkarens bedömning.

Läser också att snart är det 9000 personer som utförsäkras för andra gången från sjukförsäkringen. Helt sjukt att vi idag har personer som vandrar genom systemet och blir utförsäkrade från en försäkring som ska vara ett stöd vid sjukdom.

Kvällen avslutades med verksamhetsplaneringsmöte, bra samtal från alla närvarande om hur medlemmarna har det i dag i Skellefteå. Om nuet och vilka krav som finns inför framtiden. Det som kom fram ska i oktober resultera i en verksamhetsplan för Kommunal Skellefteå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar