Om mig

Mitt foto
Skelleftehamn, Västerbotten, Sweden
Mina fackliga uppdrag idag. Idag är jag sektionsordförande för Kommunal i Skellefteå. Sitter även med i avdelningsstyrelsen för Kommunal Västerbotten och som ledamot i Kommunal förbundsstyrelse.

måndag 15 september 2014

Vilka konsekvenser får valresultatet på lokal nivå för Kommunals medlemmar

Hur ska man tolka valresultatet.
På riksnivå backar Moderaterna lika mycket som SD ökar. Antalet väljare som väljer att vandra mellan de traditionella blocken är inte så många. Nu sitter vi med parlamentariskt knepigt läge på riksnivå.
På landstingsnivå i länet verkar det bli fortsatt majoritet för socialdemokraterna tillsammans med vänstern eller miljöpartiet osäkert dock då det just när detta skrivs endast är hälften av distrikten räknade i landstingsvalet.

På Kommunnivå i Skellefteå ökar socialdemokraterna till över 51 procent just nu en ökning med 1 mandat till. Samma mönster i Kommunen som i resten av landet men med en liten skillnad. Sverigedemokraterna ökar på bekostnad av folkpartiet istället för moderaterna.

Vad innebär det då för Kommunal medlemmar lokalt att Socialdemokraterna behåller egen majoritet.
Detta lovade man före valet :
- Att äldreomsorgen även fortsättningsvis ska vara i offentlig regi.
- Att avskaffa delade turer under mandatperioden.
- Att 50 personer inom äldreomorg/ stöd och service kommer få  tillsvidareanställning redan i höst
. Att 200 personer innan årskiftet 2016 kommer att  få en tillsvidareanställning.

En tydlig ställning om att nu måste villkoren och tryggheten för kommunals medlemmar förbättras. Hur och när exakt detta kommer att ske är inte sagt men vi från Kommunals sida beredda att sätta oss ned redan till veckan att börja prata om det praktiska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar