Om mig

Mitt foto
Skelleftehamn, Västerbotten, Sweden
Mina fackliga uppdrag idag. Idag är jag sektionsordförande för Kommunal i Skellefteå. Sitter även med i avdelningsstyrelsen för Kommunal Västerbotten och som ledamot i Kommunal förbundsstyrelse.

måndag 21 juli 2014

Folkmord och vädervarningar!

Första dan efter semestern och direkt in i det fackliga uppdraget. Idag har jag gått igenom ett par hundra mail, svarat på frågor i telefon om allt från hur man går tillväga för att bli medlem, hur man anmäler till Kommunals fritidsolycksfallsförsäkring, vilken ersättning man ska ha när man arbetat extra.  Och på tre olika språk dessutom. Svenska, engelska och lite egenkomponerade teckenspråkstecken för att kombinera med engelskan.

Hade en del medlemmar som också skulle ringas upp men det var däremot svårare, tror att det fina vädret gör att ingen har telefonen nära sig. Badväder och mobiltelefon är ingen bra kombination.

Och inte verkar det bli sämre väder resten av veckan, tom SMHI går ut med en klass 1 varning om värmen. Har de gjort det förut, varnat för värme efter norrlandskusten. De brukar ju inte ens gå ut med klass 1 varningar på vintern när det kommer 1 meter snö på 12 timmar. Trodde att allt väder var normalt efter Västerbottenskusten.

Men vädret är ändå en bagatell jämfört med vad som händer runt om i världen just nu.
I Palestina dödas civila barn och gamla av Israels soldater och bomber och världen agerar inte, visst några uttalanden om att våldet måste upphöra men inte mer. Hade det varit någon annanstans hade FN  eller stormakterna agerat för länge sen. Samma sak det som händer i Ukraina eller i Kongo. Folkmord öppet och ingen agerar för att sätta stopp.

Vilka intressen styre, varför tillåts Israel genomföra bombningar av sjukhus utan att det får konsekvenser, var går gränsen att ansvariga ska ställas inför internationella domstolen i Haag.

Inte ens de stora nyhetsdrakarna Aftonbladet eller Expressen anser längre att situationen är något att skriva om. Går jag in ikväll och läser på deras hemsidor kommer nyheterna om hur Israel bombar sjukhus väldigt långt ner.

Hur man öppnar en påse grillkol verkar vara större nyhetsvärde hos Aftonbladet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar