Om mig

Mitt foto
Skelleftehamn, Västerbotten, Sweden
Mina fackliga uppdrag idag. Idag är jag sektionsordförande för Kommunal i Skellefteå. Sitter även med i avdelningsstyrelsen för Kommunal Västerbotten och som ledamot i Kommunal förbundsstyrelse.

torsdag 31 juli 2014

Kris för branschen Sysselsättningsfasen!

Svt rapporterar idag att ett av de stora företagen som anordnat sysselsäätnign för arbetslösa och för fått miljonbidrag från våra skattemedler minskar sin vinst. Från 8 miljoner 2013 till bara 300 000 2013.
Företaget i nyheterna har tagit emott 600 personer per år. Hade det inte varit bättre att de där 8 miljoner gått till 600 arbetslösa istället. 13 000 extra skulle säkert ha gjort skillnad för dom istället.

Bara det att det är tillåtet att ett företag kan göra vinst på personer som själva inte ens får en själig ersättning är åt helsike. Vinster i vården och skolan har det varit debatt om men att göra miljonvinster på arbetslösa är ännu värre.

Om alla miljoner som är utbetalda till dessa företag använts till aktiv arbetsmarknadspolitik, utbildning eller riktiga jobb hade det åtminstone varit till nytta för den arbetslösa. Pengarna gått till aktiebolag och dess ägare istället.

Fast det var ju det alliansen sa redan 2006, fler i sysselsättning de lovade inte fler skulle få arbete. Arbetslinjen enligt alliansen innebär inte per automatik ett avlönat arbete.

Trots massiv kritik även internt inom egna partier gör dagens regering inget åt detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar