Om mig

Mitt foto
Skelleftehamn, Västerbotten, Sweden
Mina fackliga uppdrag idag. Idag är jag sektionsordförande för Kommunal i Skellefteå. Sitter även med i avdelningsstyrelsen för Kommunal Västerbotten och som ledamot i Kommunal förbundsstyrelse.

onsdag 20 augusti 2014

Nordiskt samarbete

De nordiska kommunal förbunden från Sverige, Norge, Finland och Danmark träffas under två dagar i Finland för att få information och diskutera olika frågor. Förutom formella mötesfrågor diskuterar vi bl.a. organisering, telemarketing. Idag är det den förslaget till ny sjukvårdsreform skomärket aktuell.

Förslaget är att från dagens 25 områden ska det bli fem stora områden där respektive ort som har universitetssjukhus skullen bli huvudort för respektive område.

Demografiska förändringar och kommunernas möjlighet att bedriva vård är en orsak bakom förändringen. Vi står också inför samma situation i vårt land i framtiden.

JHL (finska Kommunal) står inför fackliga utmaningar när det gäller medlemmarnas villkor, de utmaningarna kan även vi stå för inför inframtiden.

Det handlar bland om hur organisera, hur ska lönerna harmoniseras när kommuner går ihop. Vem ska betala för den justeringen? Många intressanta funderingar om vilka utmaningar har vi inom Kommunal om de förändringar som troligtvis kommer i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar